top of page
IMG_2181.JPG

IZPOSOJA KOLES

IZPOSOJA KOLES

Cena:

2-URNI NAJEM - 5€

CELODNEVNI NAJEM - 10€


Lažja in precej tekoča kolesarska pot, ki večinoma poteka med vasmi po malo prometnih cestah ob bregovih Save in Sore med Ljubljano in Škofjo Loko. Večinoma je speljana po ravnini z nekaj krajšimi položnimi klanci. Pot je ob lepem vremenu ves dan obsijana s soncem, zato bomo v vročih poletnih dneh po njej raje kolesarili zjutraj in zvečer, v hladnejših mesecih pa bomo veseli, ko nas bo popoldansko sonce na poti prijetno ogrelo.


Pot je primerna za dopoldanski ali popoldanski kolesarski izlet, ki pa se s postankom kje ob robu gozda, ob reki ali pa v katerem od mnogih gostišč ob poti brez težav lahko podaljša.


Zelo privlačna in zahtevna pot prek Polhograjskih Dolomitov od Ljubljanskega barja do Sorškega polja in nazaj. Poteka po eni najlepših gričevnatih pokrajin v Sloveniji. Edinstvena je zaradi čudovitih razgledov, še zlasti v popoldanskem času. Poleg razgledov lahko potešimo svojo lakoto še z opazovanjem bogate flore (predvsem travnikov z veliko različnostjo travnih cvetlic), kulturnih posebnosti, znana pa je tudi po kulinaričnih dobrotah, ki jih ponujajo številne gostilne ob naši poti.

bottom of page