top of page
IMG_8656 edit.jpg

O NAS

ČAROBNI TRENUTKI

Kdaj ste si nazadnje vzeli tisti čaroben trenutek, upočasnili korak, globoko zajeli zrak in šele nato nadaljevali svojo pot. Ne čakajte, da vas življenje posuje s čarobnim prahom. Vi sami odprite dlani in napolnite življenje s čarobnimi trenutki. Pri nas je mogoče sestaviti mozaik popolnih trenutkov, ki bodo ostali vtisnjeni globoko v vaš spomin. Si želite biti le trenutek stran od ljube Ljubljane, ampak vseeno s pravšnjo mero od mestnega vrveža? Tu je kraj, kjer si mesto in podeželje podajata roko. Je kraj, kjer vas prebudijo ptički ter mamljiv vonj po skodelici kave in svežih dobrot. Pogled vam zaide na zasnežene vrhove Alp, ki se mogočno dvigujejo v modro nebo in na turkizno reko Savo, ki zasanjano vijuga. V naši wellness oazi se lahko prepustite pregrešnim razvadam v masažnih kadeh in savnah ob izbranem čaju in košarici sadja. Športniki in vsi tisti, ki želite preživeti dan v osrčju narave, so naokoli organizirane tekaške steze in pešpoti. Ribiči si lahko popestrite dan z ribolovom neposredno pod hotelom, golfisti nekaj kilometrov stran in smučarji le 15 minut vožnje od nas, ljubitelji konjev pa le nekaj minutk in boste na svojem cilju. Čarobnemu dnevu lahko nazdravite ob kozarcu dobrega vina in soju svečk v hotelski restavraciji.

HOTEL MEDNO

MEDENA PRAVLJICA

Za vse tiste, ki si včasih želite pobegniti v pravljični svet. Daleč stran od vsakodnevnih misli in mestnega utripa le v svoj svet. Pričarajte si sanjsko magijo in se predajte opojnim vonjem kopeli. Preživite mirno popoldne v privatni sobi z masažnim bazenom. Pogrejete se lahko v savnah ter svoje misli in telo sproščate v intimnih sprostitvenih kotičkih. Ob prijetni glasbi in skodelici izbranega čaja bodo vaše misli odplavale daleč proč. Romantični večer v dvoje vam pripravimo ob izbranemu vinu in soju sveč. Noč preživite v moderno opremljenih sobah s pridihom domačnosti in prečudovitim pogledom na Alpe.

KRAJ, KJER SI MESTO IN PODEŽELJE ŠE VEDNO PODAJATA ROKO

Kompas Motel Medno je prvi motel v nekdanji Jugoslaviji in je bil zgrajen leta 1964. Daleč naokoli so ga ljudje poznali kot kraj, kjer so se zbirali in sestankovali pomembneži. Med njimi tudi nekdanji predsednik Republike Jugoslavije, Josip Broz Tito. Takratni lastnik je bil Kompas Magistrat, prvi direktor motela pa Boris Lieber, kasneje znani gostilničar Lieber.

Motel so postavili na severni del Ljubljane in je bil namenjen popotnikom, ki so se zadrževali na teh koncih. Ali pa jih je pot popeljala le mimo. Zgradili so ga z namenom, da bi razvijali in širili turizem v naši preljubi domovini. In roko na srce, pri nas je že od nekdaj pestro. V prvih nekaj letih svojega delovanja je bil kraj sredi pisane narave in zelo priljubljena izletniška točka med Ljubljančani.

Prva prireditev, ki se je mnogi spominjajo še dandanes, je bilo tekmovanje starih avtomobilov. Štartna in ciljna pozicija je bila pred vhodom motela. In prav zato je bil dolga leta zaščitni znak od Motela Medno prav silhueta oldtimerja. Še danes prihajajo lastniki razkazovati svoje bleščeče jeklene konjičke.

Poskrbeli so tudi za smučarske ljubitelje, saj so neposredno ob motel postavili smučišče. Zraven pa tudi teren za mini golf in igrišče za naše malčke.

Leta 1974 je prav Motel Medno upravljal s kopališčem ob reki Sori v Goričanah. Pravočasno so se pripravili na sezono ter obnovili vodovodno napeljavo in sanitarije, obenem pa uredili tudi obalo. Že s prvimi sončnimi žarki je kopališče oživelo.

Julija 1977 se je Motel Medno odlično pripravil na prihajajočo turistično sezono. Obnovili so točilnico, recepcijo in kavarnico ter na novo opremili 45 sob.

Že po nekaj letih, januarja 1984, so v Motelu ponovno popolnoma prenovili prostore v osrednjem objektu in sobe. V celoti so obnovili kuhinjo, točilnico, restavracijo in recepcijo, poleg tega pa zamenjali celotno pohištvo v 30 sobah. Zabeležili so povečanje nočitev tujih gostov, ki so bili z bivanjem več kot zadovoljni. Tudi pojedine v restavraciji so hitro postale gurmanski užitki. Ob petkovih večerih so prirejali glasbo in plese. Uredili so tudi letno teraso s pogledom na prečudovite zasnežene vrhove Kamniško Savinjskih Alp in zasanjano reko Savo.

Le dobro leto kasneje, novembra 1985, je Motel Medno slovesno odprl vrata obnovljenega nočnega lokala – diskoteke. Za obnovo so porabili milijon takratnih dinarjev in napovedovali, da se bo ogromna investicija povrnila že v dveh letih. Napovedi so se uresničile. Takrat najnovejša in najimenitnejša diskoteka daleč naokoli je še danes nostalgičen utrinek v spominu mnogih.

Leta 1986 so odprli prvo prosto carinsko prodajalno v notranjosti Slovenije, kar je omogočil spremenjeni in dopolnjeni carinski zakon, ki je bil sprejet istega leta.

Hotel medno castnik.jpg

Ob osamosvojitvi Slovenije je Motel Medno začel izgubljati goste, saj je bila večina takratnih gostov iz območja bivše Jugoslavije. Ob tem se je pojavila še konkurenca, ki ji žal ni več mogel slediti. Mnogi so mislili, da se zgodba priljubljenega motela hitro približuje svojemu koncu. Z leti je turizem zamiral, konkurenca je bila vedno močnejša, iz smučišča so nastali mavrični travniki in iz mini golfa razpadajoče deske.

Resnično končen in žalosten epilog je dobila zgodba Kompasovega Motela Medno po hudem neurju, ki je divjal po Sloveniji. Poškodovanega in skoraj dokončno uničenega so leta 2002 tudi zaprli.

Po slabem letu, novembra 2003, je takratni razpadajoč objekt, kupil privatnik in ga v celoti obnovil in na novo dogradil. Nekdanji motel danes sooblikuje spomine mnogih nasmejanih obrazov in deluje v osrčju narave kot Hotel Medno.

NEKOČ:

Hotel Medno nekoc.jpg

DANES:

Hotel Medno danes.jpg
bottom of page