00386 (01) 362 61 00 | recepcija@hotel-medno.si

V naši bližini

Ljubljana

V glavno mesto Slovenije se utegnemo zaljubiti že na prvi pogled. Nad mestnim vrvežem lebdi podoba utripajoče Ljubljane, kjer domujejo številne kulturne in umetniške različice s kančkom slovenskosti.
Predvsem baročno mestece je vpeto med grajski grič in reko Ljubljanico. Z gradu se odpre čudovit pogled na renesančna, baročna in secesijska pročelja. Ko nam pogled zaide na zadnje hiše v daljavi, zagledamo mogočna hribovja, ki obrobljajo Ljubljansko kotlino na severni strani, na južni strani pa se razposteza barjanska ravnina.

Po mestnih uličicah so še danes vidne sledi preteklosti. Hiše nekdanjega antičnega mesta Emona in mogočni kipi nam pričajo o visoko razviti kulturi že v daljni preteklosti.
Plečnikovo Tromostovje, ki se razteza v pahljačo, je najbolj občudovan in največkrat prehojen most na slovenskih tleh. Pod njem zasanjano teče Ljubljanica, ujeta med vrbe. Po Plečnikovih načrtih so zgradili in naredili ljubo Ljubljano enostavno popolno. Mimoidoči vsakodnevno občudujejo veličastno Narodno in univerzitetno knjižnico, poletno gledališče Križanke, centralni stadion, mavrično tržnico in mnoge druge prečudovite stavbe.

Iskanje zanimivih kotičkov, tako v barvitem poletju, kot tudi v praznični zimi, je lahko čudovito doživetje za Ljubljančane in tudi turiste. V poletnem času kavarne in slaščičarne oživijo, v zimskem času pa se pod novoletnimi lučmi odvijajo festivali.
Danes Ljubljano pozdravljajo svetovni umetniki, ki jo obiščejo zaradi likovnih galerij in akademij, znanstveniki mednarodnega slovesa, gospodarstveniki zaradi sejmov in kongresov, radovedni turisti ter mnogi drugi, ki se pogosto vračajo. Ljuba Ljubljana pa vsakega prijazno in nasmejano pričaka. Prav vsakemu obiskovalcu se majhna Ljubljana močno zasidra v spomin.

KOLESARJENJE

Tako za vrhunske kot tudi za rekreacijske kolesarje se najde vse polno zanimivih poti. Za vse tiste, ki radi kolesarite, dobite na hotelski recepciji zemljevid, ki vas popelje skozi naravo v naši okolici. Pri osebju hotela dobite predloge in podrobnejše opise.

image001

TEK

Že navsezgodaj zjutraj, ko slišite, kako se ptički v gozdu prebujajo, se lahko odpravite na tek skozi naravo, ki nad obdaja. Na hotelski recepciji so zemljevidi poti. Naše osebje vam bo tudi predlagalo tekaško-sprehajalne poti skozi Ljubljano.

Za več informacij obiščite spletno stran www.smarnagora.com

SPREHODI

V zelenem okolju se lahko izgubljate sami s seboj in svojimi bližnjimi. Globoka narava, neskončni travniki in zasnežene gore so kot nalašč ustvarjeni za vas.

SLAVKOV DOM:
Do Slavkovega doma je ena ura hoje. Na vrhu najdete gostilno Belšak, ki se nahaja v prostorih Slavkovega doma od leta 1997. Oddaljena je 11 km iz Ljubljane ali 4 km iz Medvod. Skrita je  v naravnem okolju na višini 400 m.
Gostilnica posluje kot družinsko podjetje ter ponuja domačo in sezonsko hrano.
Več informacij najdete na spletni strani www.gostilnabelsak-slavkovdom.si.

KATARINA:
Je na 738 m nadmorske višine in približno tri ure hoje.

Pot je zanimiva in prehodna v vseh letnih časih, vendar pa pozimi lahko naletimo na otežene razmere. Predstavlja značilnost krajinske podobe Polhograjskih dolomitov. Zaradi dolžine pot spada med srednje zahtevnejše, zato se nanjo podajmo kondicijsko pripravljeni.

Več informacij o poti na Katarino najdete na spletni strani www.rralur.si/fileadmin/arhiv/html/po_projektih/docs/vodnik_pespoti/VODNIK_KATARINA.pdf.

JAHANJE

Jahanje je nepozabno doživetje, ki je enostavno greh ga ne občutiti.

V naši okolici se nahaja veliko jahalnih šol. Spodaj je nekaj predlogov:

  • Učenje jahanja, Katja Močnik s. p.. Več informacij najdete na spletni strani
  • V naši okolici že vrsto let uspešno deluje Jahalni center Janhar in Konjeniško društvo Norik. To je pravi naslov za vse, ki si želijo jahanja po mirni okolici. Lahko pa se udeležite tudi tečajev jahanja. Več informacij dobite na telefonski številki 00386 41 390 366.

RIBARJENJE

Zahodni del Ljubljanskega polja se ob glavni gorenjski cesti odpre proti sotočju Save in Sore na jugovzhodnem robu Sorškega polja. Pogled nam uide na naselje Medvode s hribovji in Alpami v ozadju. Medvode so dobile svoje ime prav zaradi svoje lege ob sotočju dveh rek. Kraji v okolici so priljubljene izletniške točke.

Cerkvica na Jakobu: Na Zbiljskem jezeru je mogoče čolnariti, loviti ribe ali pa enostavno uživati ob lepem razgledu. Čudovito in sproščujoče je v vseh letnih časih. Več informacij dobite na spletni strani www.gostisce-jezero.si/jezero-dobrava.html. Od Hotela Medno je oddaljeno le deset minut.

Ribiški navdušenci lahko ribarijo na Zbiljskem jezeru, ali pa na Sori in Savi.

GOLF

V naši bližini se nahaja Golf igrišče Diners Ljubljana, ki odlikuje urejeno, prijazno in vsem dostopno igrišče z osemnajstimi luknjami. Je v neposredni bližini Ljubljane in Letališča Jože Pučnik, ob lokalni cesti med Pirničami in Smlednikom. Več informacij najdete na spletni strani www.golf-ljubljana.si.

IZLETI

Pohodniki se vzpenjajo na vrhove Polhograjskih Dolomitov, kot so Osolnik, Govejek, Polhograjska grmada, Tošč in Jeterbenk. Tudi Šmarna gora in Stari grad v Smledniku sta zanimivi izletniški točki.

PIKNIKI

S svojimi bližnjimi in košarico dobrot lahko priredite piknik kar na travniku pred hotelom.

SMUČANJE

Krvavec: Rekreacijsko turistični center Krvavec se nahaja v občini Cerklje na Gorenjskem in je od Ljubljane oddaljen le 25 km. Nudi 30 km odlično urejenih smučarskih prog, na nadmorski višini od 1450 m do 1971 m. Ta nadmorska višina omogoča čudovite pogoje za smučanje na naravnem snegu. Smučarska sezona se zaradi ugodne lege ponavadi začne že konec meseca novembra in traja vse do prvih dni meseca maja. Proge so primerne za rekreativne in profesionalne smučarje. Bogata dodatna ponudba šole smučanja, izposoje in servisa smučarske opreme, proga z elektronskim merjenjem časa, poligon varne vožnje, poligon za začetnike z igrali, otroški trak in vrtiljak pa razveseljujejo vse obiskovalce. Več informacij najdete na spletni strani www.rtc-krvavec.si. Smučišče Krvavec je od Hotela Medno oddaljeno 20 minut vožnje.

Stari vrh pri Škofja Loki: Med zimsko sezono obratujejo naprave od 9.00 do 16.00 ure.  Za nočne smučarje je odprto od 19.00 do 22.00 ure. Za ljubitelje sankanja je nočno sankanje od 19.00 do 22.00 ure. Možna je tudi izposoja smučarske in sankaške opreme. Odprto drsališče je v velikosti 300 kvadratnih metrov na snežnem parku na  Grebljici. Odprto je vsak dan, tudi z možnostjo večernega drsanja.

Organizirani so nočni pohodi z bakljami. Več informacij najdete na spletni strani www.starivrh.si. Smučišče Stari vrh je od Hotela Medno oddaljeno 15 minut vožnje.

Velika planina: Srednje veliko smučišče ponuja ugodno smuko ter pestro ponudbo. Ima številne naravne in kulturno-etnološke zanimivosti, ki si jih lahko ogledate tudi pozimi. Lahko obiščete preprost svet pastirjev, se naužijete svežega zraka in si privoščite sprostitev v idili planinskega sveta. Vse od zgodnjih pomladnih dni pa do poznih jesenskih mesecev ponuja planina številne možnosti za tiste, ki so bolj aktivni. Udeležite se enodnevnih izletov v družbi izkušenih vodnikov. Več informacij najdete na spletni strani www.velikaplanina.si.

Zbiljsko jezero: Pozimi je na urejenih progah možen tek na smučeh, poleti pa prebivalci okoliških vasi ohranjajo kulturno tradicijo z uprizarjanjem iger na prostem.

KNJIŽNICA

Za knjižne molje je v bližini Hotela Medno knjižnica Medvode. Več informacij o knjižnici najdete na spletni strani www.knjiznica-medvode.si.